Trubači za sahrane pogrebni orkestar Beograd

Postavljen 01 Sep, 2023 | Pregleda: 76
Drzava: Srbija
Region: Beograd
Grad: Beograd
Poštanski broj: 11000
Vrsta oglasa: Ponuda
Pogrebna muzika je, baš kao i cveće na sahrani, poseban vid poslednjeg pozdrava. Ona na specijalni način slavi život preminulog, dok njegovoj porodici pruža utehu u bolnom događaju.
Tokom života suočavamo se sa raznim gubicima, ali je smrt voljene osobe najteži. Bol koju osetimo pri saznanju da nas je drago biće zauvek napustilo ne može se ni sa čim uporediti. Čini se da se sa svakim uzdahom i otkucajem srca pojačava, dok ponor koji je nastao u duši ne može ništa da ispuni.
I dok učimo novu lekciju, kako da živimo bez oslonca u životu, moramo da pronađemo snage da organizujemo poslednji ispraćaj. Priprema sahrane je prožeta tradicijom, običajima i željama pokojnika i porodice. Upravo je jedna od njih pogrebna muzika.
Iako je mnogima prva asocijacija za ovu muziku pogrebni marš koji je obavezan deo sahrane pripadnika oružanih snaga i policije, zapravo, ima mnogo šire značenje.
Značaj muzike na sahranama je veliki i razlikuje se od kulture do kulture. Muzika nas sve povezuje i u tužnim i srećnim momentima, međutim često zanemarujemo činjenicu koliko emocija ona zaista može izazvati.
Kada je reč o pogrebnim ceremonijama, muzika igra značajnu ulogu. Predstavlja njen bitan segment, jer na neki način obeležava život izgubljene voljene osobe.
Muzika je duboko utkana u našu dušu i može probuditi davno zaboravljena sećanja, koja jedino sa njom mogu ponovo oživeti.
Upravo zato nije čudno što nas ona povezuje sa sećanjima na vremena, mesta i osobu koja više nije sa nama.
Muzika pomaže ožalošćenima da prođu lakše kroz proces tugovanja. Dotiče dušu na način koji je utešan i gotovo neobjašnjiv.
Značaj muzike na sahranama je pre svega u tome da oživljava emocije koje smo čuvali prema onome ko nas je napustio.
Tokom pogrebne službe muzika se praktikuje više puta. U zavisnosti od želja članova porodice ona može biti puštena pre, za vreme i posle same ceremonije. Međutim, veoma je bitno odabrati melodiju koja će na pravi način predstaviti život pokojnika.
Muzika za sahrane ima veliki značaj jer određuje njenu celokupnu atmosferu. Ona ima moć da premosti jaz između prošlosti i sadašnjosti. Ipak, prilikom njenog odabira ne morate se držati uvek klasične propisane forme, već birajte pesme koje su bile omiljene preminulom ili, pak, melodije koje vas asociraju na vaš zajednički život.
Ne postoji pravilo za odabir pogrebne muzike. Za one koji više vole da se ožive emocije i podstaknu svečanost samog čina, biraju pesme koje su bile omiljene preminulom i koje vraćaju zajedničke uspomene. Na taj način bez ijedne reči mogu da se izraze iskrena i duboka osećanja.
U našoj kulturi i našem narodu pored prepoznatljivog pogrebnog marša česti su starogradski zvuci, a za spuštanje kovčega u zemlju najčešće se izvodi uz taktove pesme “Tiho noći”.
Sve u svemu, pogrebna muzika koju odaberete kao odraz poštovanja i osećanja prema voljenoj osobi zaista je lični izbor.
0 komentara

0 komentara za Trubači za sahrane pogrebni orkestar Beograd

Molimo prijavite se da možete objaviti komentar.

Aleksandar

Korisnik od: 16 Jul, 2019
Pogledajte sve oglase »

06********Prikaži telefon
 Deli  Prijavi oglas  Favoriti  Dodati poređenje

SLIČNI OGLASI

Idi na vrh
Ovaj sajt koristi kolačiće. Nastavljajući da pretražujete sajt, pristajete na naše uslove korišćenje kolačića. Pročitajte više... uslovi kolačića.